HAFSLUND HOVEDGÅRD & KONFERANSESENTER: Atmosfære anno 1762

Hafslund 1_edited

SARPSBORG. Hafslund Hovedgård & Konferansesenter ønsker din bedrift velkommen til å oppleve en av Norges flotteste herregårder!

Hafslund 8.jpg

HAFSLUND HOVEDGÅRD & KONFERANSESENTER. På Hafslund Hovedgård & Konferansesenter finner du en av landets vakreste senbarokke bygninger anno 1762. I tillegg har de et moderne kurs- og konferansesenter fra 2007 med en storsal for 150 gjester, samt ulike møte- og grupperom. Det er tre serveringssteder på hovedgården og 55 gjesterom/102 sengeplasser.

 

images.jpeg

HAFSLUND HOVEDGÅRD & KONFERANSESENTER

Statsminister Torps vei 2, 1722 Sarpsborg. Innkjøring ved Hafslund kirke

Gode parkeringsmuligheter – også elbil-parkering med lademuligheter.

E-post: konferansesenter@hafslund.no

Telefon: + 47 900 33 484.

Kontakt Hafslund Hovedgård & Konferansesenter HER.

DE HISTORISKE HOTEL & SPISESTEDER er en samling av sjarmerende restauranter og hoteller i Norge. Her finner du herregårder, herskapshus, trehotell i sveitser- og jugendstil og mye mye mer.

Hafslund 10.jpg

Hafslund Hovedgård & Konferansesenter retter seg kun mot bedriftsmarkedet med forhåndsbookede arrangementer som kurs- og konferanse, møter og eventer for selskaper, bedrifter og organisasjoner. De er dessverre ikke åpne for privatmarkedet, som brylluper, konfirmasjoner, dåp og hotellovernattinger etc.

Hafslund Hovedgård var opprinnelig trolig var et krongods. Den tradisjonsrike og vakre Hafslund Hovedgård er i dag et fredet kulturminne.

Det har vært fast bosetting på Hafslund i over 5000 år. I parken ligger helleristninger som er 3000 år gamle. Gårdsnavnet nevnes første gang i et brev fra 1344. Første ledd i navnet er mannsnavnet Hafr.

Hafslund 5.jpg

Den første kjente familien på Hafslund var familien Gyldenhorn på 1400-tallet. Og lå på kongeveien til Christiania. Gården ligger sentralt ved det gamle fergestedet Sandesund, og konger, kulturpersonligheter og storfolk for øvrig tok helst inn her på sine gjennomreiser.

Da barokkbygningen brant en vinternatt i 1758, forteller historien at Anna Collett Elieson sa til sin mann: «Nå skåler vi for et nytt og flottere Hafslund». Etter at gjenoppbyggingen stod ferdig i 1762 fremsto Hafslund som enda mer staselig enn før.

Hafslund 9.jpg

Det sies også at Madame Maren Juel var en enestående dyktig kvinne. Blant annet opprettet hun en støtteordning for Hafslunds og Borregaards enker og tidligere arbeidere, og hadde to bakstekoner ansatt som bakte godt brød til trengende. Hun skal ha vært en varm og omsorgsfull kvinne, som var engasjert i samfunn og veldedighet.

Parken på Hafslund Hovedgård er på nærmere 100 dekar, og ble anlagt i siste halvdel av 1700-tallet. Den er et av landets mest helstøpte eksempler på park- og hagekunst i barokk stil, med mektige lindealleer som framhever hovedaksene i anlegget.

Hafslund 12.jpg

Parken byr på kunstnerisk utsmykning med verker av Arne Vigeland, Per Inge Bjørlo og Nico Widerberg, i tillegg til byster av Hafslunds grunnlegger Knut Ørn Bryn og første styreleder Hieronymus Heyerdahl.

Havslund 11.jpg

Hafslund Hovedgård & Konferansesenter har dyktige og erfarne kokketeam som setter sin ære i å servere et godt måltid, enten det er en uformell lunsj eller en herskapelig middag. Lidenskapen for de gode smakene står sentralt sammen med lokale og kortreiste råvarer i sesong av høy kvalitet.

Måltidene serveres i Kornmagasinet, i Storsalen på Konferansesenteret og i Riddersalen ved spesielle anledninger. De ulike omgivelsene byr alle på en god og hyggelig atmosfære, og gir en forsmak på det virkelig gode liv. Her er service i fokus og takhøyden stor.

Hafslund 14.jpg

Kornmagasinet er det hyggelige røde stabburet som ligger på gårdstunet rett ved konferansesenteret og hovedhuset. Opprinnelig var dette kornlageret til gården, og når gulvet skures kan det fortsatt den dag i dag spire av kornrestene som skjuler seg mellom treplankene.

For større grupper som ønsker å kombinere middag med mingling og underholdning, kan de tilby Storsalen på konferansesenteret. Rommet er stort og luftig, og her kan de dekke for opptil 120 gjester.

Hafslund 4.jpg

For spesielle anledninger kan vi tilby den ærverdige Riddersalen i hovedhuset. Salen er et stykke kulturminne og nært knyttet til Hafslund Hovedgårds lange historie. Riddersalen var tidligere kun benyttet som representasjon for Hafslund-konsernet, men nå har vi anledning til å åpne denne unike delen av hovedgården for gjestene.

Hafslund 2.jpg

Alle innendørs fasiliteter på konferansesenteret kan reserveres for hele arrangementet. Dette inkluderer storsalen med utsikt til Hafslundparken, møterommet langsmed storsalen, og mesaninen over salen der deltakerne kan samles for sosial mingling.

Lokalene på konferansesenteret har praktiske løsninger. Det er trappefri adkomst til selve møtelokalene. I tillegg er det heis opp til 2. etasje og lett adgang til mesaninen også for rullestolbrukere.

Storsalen ligger vakkert til med utsikt over hele den tilstøtende parken. Her er det luftig og lyst, og lokalet passer for møter, samlinger og arrangementer for mellom 40 og 100 deltakere.

Hafslund 16.jpg

I tillegg til en romslig konferansesal har vi flere mindre møterom. Fasilitetene er utstyrt med moderne teknisk utstyr for lyd og bilde.

Møter

Konferanser

Kurs

Seminarer

Kick-off og større samlinger

Ledersamlinger

Markeringer

Store selskaper fra 80-100 personer

Store utendørs arrangementer i parken

soverom-konf.senteret.jpg

I 2007 ble den rødmalte låven ombygget til et moderne konferansesenter som også huser Østre og Vestre Paviljong. Paviljongene ble reddet fra brannen i 1758 og de er dermed de eldste bygningene på gården. Her tilbyr de 68 sengeplasser fordelt på 32 dobbeltrom og 4 enkeltrom.

De 14 gjesterommene i paviljongene er innredet i klassisk og tidsriktig stil for bygningene, mens de 23 gjesterommene tilknyttet konferansedelen er holdt i et moderne og stilrent uttrykk. Soverommene med sine ulike romløsninger ligger alle i umiddelbar nærhet av konferansefasilitetene.

For enkelte arrangementer åpner de også for overnatting i det staselige og tradisjonsrike hovedhuset. Hovedgården er en av Norges best bevarte og unike herregårder. Gården ble gjenoppbygget etter at den tidligere barokkbygningen brant og sto ferdig i 1762.

Fordelt på to store fløyer med 15 dobbeltrom og 3 enkeltrom finnes her 33 sengeplasser. Alle rommene er vakkert og originalt innredet med vekt på komfort og individuelle opplevelser. Den ene fløyen ble innredet av arkitekten Arnstein Arneberg på 1930-tallet og er særegent og nydelig vedlikeholdt.

Interessant og hyggelig samvær skaper gode relasjoner for fremtiden. Bli kjent med kollegene og bygg teamet gjennom morsomme og lærerike konsepter:

Rib: båt-opplevelser.

Ipad Race.

«Mord på Hovedgården».

Intimkonsert i Kornmagasinet med musikksjangre for enhver smak.

God mat & drikke med noe attåt – kulinariske inntrykk og gode opplevelser:

Cello/klassisk minikonsert og/eller underholdningsinnslag i Riddersalen i forbindelse med middager.

Ost og vin i vinkjelleren i Hovedhuset: tema franske oster og viner.

«Winemakers dinner» (sesongbasert).

Italiensk/Fransk/Nordisk aften (sesongbasert).

FOTO: HAFSLUND HOVEDGÅRD & KONFERANSESENTER OG LUDVIK BAKSAAS

DittNorden.no

  • Adresse: Visit Drammen, Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@VisitDrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Visit Drammen

Annonsering

VisitDrammen / DittNorden er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. Demografisk fordeling blant våre lesere er 46% kvinner og 54% menn. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post